یک مطالعه آزمایشگاهی در سال 2018 روی گلاب قمصر اصل نشان داد که حاوی چندین نوع پلی فنل است که نوعی آنتی اکسیدان است.
محققان در نمونه های خود موارد زیر را شناسایی کردند:
تانن ها
ترپنوئیدها
فلاونوئیدها
ساپونین ها
این پلی فنول ها ممکن است از آسیب اکسیداتیو جلوگیری کنند.
یک بررسی در سال 2021 اشاره میکند که مطالعات دیگر نشان دادهاند که گلاب دارای اثر ضد رادیکالهای آزاد است.
حتی بیشتر از سایر مواد محبوب مراقبت از پوست، مانند ویتامین E و اسیدهای بتا هیدروکسی.
با این حال، به نظر میرسید که این مزیت به دوز آن بستگی دارد، به این معنی که گلاب ضعیفتر ممکن است آنقدر مؤثر نباشد.
یک مطالعه آزمایشگاهی قدیمیتر در سال 2011 منبع مطمئن فیبروبلاستها، که سلولهای مسئول تولید کلاژن هستند، نشان داد که تنتور گل رز در برابر آسیب ناشی از پراکسید هیدروژن محافظت میکند.
محققان پیشنهاد می کنند که این نتیجه خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی آن است، زیرا تنتور نشانگرهای ضد التهابی را کاهش داده و از برخی آسیب ها جلوگیری می کند.
این ممکن است به این معنی باشد که گلاب پتانسیل کاهش التهاب و آسیب پوستی ناشی از موارد دیگر را دارد، اگرچه تحقیقات بیشتری برای تایید یافته های مطالعه فوق ضروری است.
همان مطالعه سال 2011 همچنین نشان داد که تنتور گل رز تولید کلاژناز و الاستاز را که آنزیم هایی هستند که کلاژن و سایر پروتئین ها را تجزیه می کنند، مهار می کند.
کلاژن بخش مهمی از ساختار پوست است. با افزایش سن، میزان کلاژن در پوست کاهش می یابد، به این معنی که پوست استحکام خود را از دست می دهد.
مهار آنزیم هایی که کلاژن را تجزیه می کنند ممکن است ظاهر پوست را بهبود بخشد.
شواهد متفاوتی در مورد توانایی گلاب در کشتن یا مهار میکروب ها وجود دارد.
در یک مطالعه آزمایشگاهی در سال 2014، محققان عصاره های مختلف گل رز را در برابر گونه های مختلف باکتری ها و قارچ ها آزمایش کردند.
آنها دریافتند که عصاره های مشتق شده از آب در مهار رشد موارد زیر موثر است:
اشرشیاکلی
استافیلوکوکوس اورئوس
سالمونلا انتریتیدیس